Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten.

Er is niets zo lekker als een motiverende beat tijdens het sporten. Muziek motiveert, houdt het tempo hoog en maakt sporten een stuk aangenamer. We willen dat de muziek vooral niet te zacht staat, maar de uitdaging is om er ook op een verantwoorde manier mee om te gaan. Te veel en te harde muziek kan namelijk bijdragen aan blijvende gehoorschade. Wist je bijvoorbeeld dat ARBO-wetgeving een volumegrens van 80-85dB voor instructeurs aangeeft?

Sportscholen en daarmee dus ook instructeurs zijn een belangrijke schakel in het voorkomen van gehoorschade bij jezelf, collega’s, maar ook bij de deelnemers van de lessen. Door samen meer aandacht te creëren voor gezond gehoor bij versterkte muziek, kunnen we langer van onze oren en de muziek genieten tijdens onze wekelijkse sportuurtjes.

Wat kan jij doen?

  1. Volg de e-learning
  2. Download de campagnematerialen
1. E-learning

Om te beginnen is er goed nieuws: de e-learning is kosteloos te volgen. Er is een variant voor de fitnessprofessional en één voor de manager van een fitnessclub. De e-learning heeft aansprekende content en interactie, afgewisseld met verschillende video’s waar branchegenoten praktisch laten zien hoe zij met versterkte muziek omgaan. Denk bijvoorbeeld aan het meten van geluid, interactie met bezoekers en de balans vinden van versterkte muziek tijdens de lessen.

Na het volgen van de e-learning ben je je bewust van gehoorschade, heb je geleerd hoe en wanneer je rekening houdt met versterkte muziek en hoe je behoeften en regels kan toepassen zodat iedereen een optimale beleving heeft. Zo kunnen we allemaal actief bijdragen aan het voorkomen van gehoorschade bij jezelf, collega’s en bezoekers. Managers weten na afloop welke regelgeving er geldt en hoe je beleid opstelt en uitvoert met het team, met het doel de muziek een herkenbare en stabiele factor te laten zijn in het lesaanbod.

Accreditatiepunten NL Actief: na afronding ontvang je het certificaat Gezond Gehoor, waarmee je 40 accreditatiepunten krijgt in het FITNED.NL beroepsregister.

Doe ook mee en start HIER de e-learning.

1

2. Campagnemateriaal

Samen zorgen voor een gezond gehoor brengt ook de uitdaging om het onderwerp frequent onder de aandacht te brengen. Dit faciliteren wij door campagnemateriaal ter beschikking te stellen. Materiaal voor social media, online of bijvoorbeeld het downloaden van posters. Check HIER het materiaal!