Resultaten Party Panel Gehoorbescherming

Van april tot september 2017 was het derde Party Panel actief. Dit is een online onderzoek dat het gedrag van festivalbezoekers onderzoekt. Bij iedere Party Panel krijgt een van de pijlers van Celebrate Safe extra aandacht, dit keer werd I Love My Ears uitgelicht.

Een mooie uitkomst is dat vrijwel alle deelnemers van het onderzoek het beschermen van je oren tijdens concerten erg belangrijk vinden. Ook vindt de meerderheid van de deelnemers een piep of ruis in je oren na het concert vervelend en belangrijk om oordoppen te dragen. Het juiste moment bij een concert om de oordoppen in te doen is nog wel lastig te bepalen en dit wordt zelfs nog wel eens vergeten. Een herinnering om ze in te doen bij het concert of bij de entree kan daarom geen kwaad. Vrienden en familie van de deelnemers die oordoppen dragen reageren er over het algemeen positief op.

Verder was een van de resultaten dat na het gebruik van alcohol of andere middelen, de deelnemers minder snel geneigd zijn om oordoppen in te doen of te kopen.

Hier meer over Celebrate Save.