Er is niets zo lekker als helemaal uit je dak gaan bij een concert, festival of evenement. Muziek laat ons genieten. De muziek moet vooral niet te zacht staan, maar de uitdaging is om er ook op een verantwoorde manier mee om te gaan. Te veel en te harde muziek kan namelijk bijdragen aan blijvende gehoorschade. Wist je bijvoorbeeld dat het maximale toegestane geluidsniveau voor bezoekers vanaf 18 jaar 103 dB is?
Managers, geluidstechnici en medewerkers die werken met versterkte muziek zijn een belangrijke schakel in het voorkomen van gehoorschade. Bij jezelf, collega’s, maar ook bij de bezoekers. Door samen meer aandacht te creëren voor gezond gehoor bij versterkte muziek, kunnen we langer van onze oren en de muziek genieten.
Wat kan jij doen?
- Volg de e-learning
- Download de campagnematerialen
Om te beginnen is er goed nieuws: de e-learning is kosteloos te volgen. Er is zijn drie varianten. Een voor de directie en het management, geluidstechnici en voor medewerkers. Ontvang je binnenkort nieuwe medewerkers, of wil je graag het beleid of de geluidsmetingen nog eens goed doorlopen? Volg dan de e-learning.
De e-learning heeft aansprekende content en interactie, afgewisseld met verschillende video’s waar branchegenoten praktisch laten zien hoe zij met versterkte muziek omgaan. Zo nemen we een kijkje in de keuken van TivoliVredenburg, AFAS Live en Ampco.
Na het volgen van de e-learning ben je je bewust van gehoorschade en heb je geleerd hoe en wanneer je rekening houdt met versterkte muziek. Daarnaast weet je hoe je behoeften van bezoekers en regels kan toepassen zodat iedereen een optimale beleving heeft. Zo kunnen we allemaal actief bijdragen aan het voorkomen van gehoorschade bij jezelf, collega’s en bezoekers. Managers weten na de e-learning welke regelgeving er geldt en hoe je beleid opstelt en uitvoert met het team, met het doel de muziek een herkenbare en stabiele factor te laten zijn tijdens een avondje uit.
Doe ook mee en start HIER de e-learning.
2. Campagnemateriaal
Samen zorgen voor een gezond gehoor brengt ook de uitdaging om het onderwerp frequent onder de aandacht te brengen. Dit faciliteren wij door campagnemateriaal ter beschikking te stellen. Materiaal voor social media, online of bijvoorbeeld het downloaden van posters. Check HIER het materiaal!