Genieten van versterkte muziek tijdens een feestje op de sociëteit.

Er is niets zo lekker als helemaal uit je dak gaan tijdens een feestje op de sociëteit. Muziek laat ons genieten. De muziek moet vooral niet te zacht staan, maar de uitdaging is om er ook op een verantwoorde manier mee om te gaan. Te veel en te harde muziek kan namelijk bijdragen aan blijvende gehoorschade. Wist je bijvoorbeeld dat muziek vanaf 80dB al schadelijk kan zijn voor je gehoor?

Bestuursleden, technici en commissieleden binnen de vereniging zijn een belangrijke schakel in het voorkomen van gehoorschade. Bij jezelf, collega’s, maar ook bij de leden. Door samen meer aandacht te creëren voor gezond gehoor bij versterkte muziek, kunnen we langer van onze oren en de muziek genieten.

Wat kan jij doen?

  1. Volg de e-learning
  2. Download de campagnematerialen
1. E-learning

Om te beginnen is er goed nieuws: het afgelopen jaar is een e-learning ontwikkeld voor verenigings- en sociëteitsbesturen, technici en vrijwilligers. De e-learning is kosteloos te volgen. De e-learning heeft aansprekende content en interactie, afgewisseld met verschillende video’s waarbij je tips krijgt van experts en andere verenigingen. Onder andere A.S.V. Taste en N.S.V. Ovum Novum geven een kijkje op hun sociëteit en laten zien hoe zij met versterkte muziek omgaan.

De e-learning kan in je eigen tijd gevolgd worden waar en wanneer je maar wilt. Tussentijds pauze houden kan ook, want je gegevens worden veilig opgeslagen achter een persoonlijke inlog.

Na het volgen van de e-learning ben jij je bewust van gehoorschade en heb je geleerd hoe en wanneer je rekening houdt met versterkte muziek. Daarnaast weet je hoe je behoeften van leden en regels kan toepassen zodat iedereen een optimale beleving heeft. Bestuursleden en technici weten na de e-learning ook welke regelgeving er geldt en hoe je beleid opstelt en uitvoert met het team, met het doel de muziek een herkenbare en stabiele factor te laten zijn tijdens een avondje uit. Zo kunnen we allemaal actief bijdragen aan het voorkomen van gehoorschade bij jezelf en je leden.

Doe ook mee en start HIER de e-learning.

 

ILME-CONCEPT2-LKvV-3 - Poster 1

2. Campagnemateriaal

Samen zorgen voor een gezond gehoor brengt ook de uitdaging om het onderwerp frequent onder de aandacht te brengen. Dit faciliteren wij door campagnemateriaal ter beschikking te stellen. Materiaal voor social media, online of bijvoorbeeld het downloaden van posters. Check HIER het materiaal!